צור קשר
עמוד הבית > עורך דין דיני עבודה > פיטורים שלא כדין: רשת טיב טעם תפצה מנהל במאות אלפי שקלים

פיטורים שלא כדין: רשת טיב טעם תפצה מנהל במאות אלפי שקלים

טיב טעם תשלם קרוב ל- 400,000 ₪ לאחר שניסתה לשלול מעובד שפיטרה פיצויי פיטורים בסך של 40,000 ₪ בלבד !

סע"ש 28936-01-13 ליאוניד חיימוב נ' טיב טעם רשתות בע"מ פסק דין מיום 30/6/2014

עובד שהועסק במשך 4 שנים על ידי טיב טעם פוטר , לאלתר, ללא פיצויי פיטורים וללא הודעה מוקדמת בטענה שעבר עבירות משמעת חמורות שתועדו במצלמות הסניף. טיב טעם זימנה את העובד לשימוע מבלי שמסרה לו את פרטי האישומים כנגדו ומבלי שנתנה לו לצפות בתמונות המפלילות.

כשפנה העובד למשרד עורך דין רונן ברק ושות' לקבלת ייעוץ משפטי בנוגע לסירובה של טיב טעם לשלם לו פיצויי פיטורים בסך של כ-40,000 ₪ נבדקו זכויותיו ונמצא כי הוא זכאי לקבל מאות אלפי שקלים עבור שעות נוספות, שלא שולמו לו במהלך תקופת עבודתו בטענה שהוא מועסק ב"הסכם גלובאלי".

בית הדין קבע כי טיב טעם לא הוכיחה את ביצוע עבירות המשמעת שטפלה על העובד וכי נפלו פגמים של ממש בתהליך פיטוריו ובשימוע, ולפיכך חויבה טיב טעם לשלם לתובע פיצוי בגובה 3 משכורות – 33,330 ₪.

בית הדין ציין כי התובע לא הוזמן לישיבת שימוע במכתב מפורט ומסודר מראש, טרם השימוע לא נמסרו לתובע מראש הטענות כלפיו במלואן ולא ניתנה לו האפשרות להתכונן לישיבת השימוע כראוי, ואף להיוועץ עם עורך דין מבעוד מועד. בהליך השימוע אף נפל פגם שורשי, בכך שלא הוצגו בפני התובע במהלכו הראיות, שהיוו בסיס להחלטת הפיטורים, ולכן לא ניתנה לתובע הזדמנות הוגנת של ממש להשיב על הטענות כלפיו ולהתמודד עם חומר הראיות. לתובע אף לא ניתנה הזדמנות לטעון טענותיו ביחס לכוונת הנתבעת לפטרו ללא הודעה מוקדמת ופיצויי פיטורים.
כן נקבע כי בנסיבות אלה שלא הוכחה אשמתו לא היתה טיב טעם רשאית לשלול מהתובע את תשלום פיצויי הפיטורים ופיצוי חלף הודעה מוקדמת, ולפיכך חויבה לשלם לתובע פיצויי פיטורים בסך 40,551 ₪ ופיצוי חלף בסך 11,110 ₪.

לעניין השעות הנוספות הרבות שעבד התובע במהלך תקופת עבודתו בטיב טעם (לרבות שעות עבודה בשבתות, בחגים ובלילות), נקבע כי למעשה לא שילמה טיב טעם לתובע גמול בגין שעות נוספות אלה, והשכר ששולם לתובע היה שכר כולל, האסור לפי סעיף 5 לחוק הגנת השכר. לפיכך חויבה טיב טעם לשלם לתובע גמול בגין כל השעות הנוספות שעבד במהלך תקופת עבודתו אצלה בסך 262,408 ₪.

במסגרת חישוב גמול השעות הנוספות נתקבלה גם טענת התובע כי לא ניתנו לו כלל הפסקות בעבודתו, ולפיכך גם לא נוכו זמני הפסקות משעות עבודתו.

המקרה ופסק הדין פורסמו באתר דה מרקר בתאריך 6 ליולי 2014 – לחצו כאן לצפייה בכתבה.

כל הזכויות שמורות למשרד עורכי דין רונן ברק ושות' – אין להעתיק או לעשות שום שימוש בתוכן האתר ללא אישור מראש ובכתב.
Binsted Digital
דילוג לתוכן